Fråga facket Fråga facket

Facket besöker ungdomar på sommarjobbet

Ung i facket Under veckorna 26-27 söker LO- distriktet i Småland och Blekinge upp sommarjobbande ungdomar på deras arbetsplatser och informerar om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Mats Griph

Sommarjobbare och extrajobbare hör till dem som ofta råkar illa ut på arbetsmarknaden. Oklara arbetsförhållanden, för låga eller helt uteblivna löner, svartjobb och gratis provjobb är bara några exempel på svårigheter som drabbar dem.

– Vi har sett att det finns en stor okunskap bland unga när det kommer till rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden, vilket ibland leder till att unga dessvärre utnyttjas på arbetsmarknaden. Genom att vi ute och träffa så mycket ungdomar kan vi informera och svara på frågor gällande rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden säger Madelene Kohut ungsekreterare på LO- distriktet i Småland och Blekinge.

Fackets hjälptelefon ger kostnadsfria råd och hjälp till alla

En viktig del av LOs sommarkampanj är Fackets hjälptelefon. Dit kan alla ringa helt gratis. Hjälptelefonen har funnits i över 20 år och har genom åren hjälpt tusentals ungdomar som ringt in med sina ärenden.

Ni kan nå oss på Fackets Hjälptelefon på vardagar mellan 09:00- 18:00  på telefonnummer 020 – 56 00 56

Det går även bra att ställa en fråga på Fackets Hjälptelefons Facebook-sida

För mer information 

Madelene Kohut ungsekreterare på LO- distriktet i Småland och Blekinge

madelene.kohut@lo.se

072-522 44 46

 

 

Kicki Stamblad
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.