Fråga facket Fråga facket

Johan förklarar – filmer på tema EU-valet

Nu lanserar vi Johan förklarar. En film serie där LOs gemensamma kandidat Johan Danielsson förklarar olika teman kopplat till EU-valet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Patrik Långberg

Rösta i EU-valet

Nu är det mindre än 6 månader kvar till Europaparlamentsvalet – därför lanserar vi Johan förklarar. En filmserie där LOs kandidat kommer förklara olika teman kopplat till EU-valet. Först ut – hur påverkar EU-valet dig och varför ska du rösta!

Facklig politisk samverkan

Facklig-politisk samverkan gör skillnad! Nu är det viktigt att vi går och röstar den 9 juni för att få fler socialdemokrater i Europaparlamentet! Tycker du även att det fackliga arbetet är viktigt så lägger du din röst på Johan Danielsson.

Cancer

Cancer man får på grund av sitt arbete ska förebyggas! Vi vill införa nya gränsvärden och att man skärper de gränsvärden som redan finns. Ingen ska behöva då på grund av sitt arbete.

Arbetsplatsolycka

Det kriminella företagandet ska bort! Det ska vara svårare att fuska, enklare att åka fast och mer kännbart att bli straffad. Det är vad en röst på Socialdemokraterna innebär i EU-valet den 9 juni.

Arbetsmiljö

Vi ska ta tag i att förbättra arbetmiljölagstifninten på europeisk nivå! 

Genom att överföra sanktionskapitlerna i GDPR-lastiftningen till arbetsmiljölag- och arbetsrättslagstiftningen kan det bli mer kännbart för arbetsgivare att inte ta arbetsmiljöarbetet på allvar. Det måste kosta att riskera anställdas liv och hälsa.

Läs mer

Fakta om EU-valet