Fråga facket Fråga facket

Kemiska hälsorisker

På alla arbetsplatser finns det kemikalier. Vissa är helt ofarliga medan andra kan vara direkt dödande. Vill du som fackligt skyddsombud veta mer om säker hantering av kemikalierna på just din arbetsplats är detta kursen för dig.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Målgrupp: Skyddsombud/arbetsmiljöombud, skyddskommittèledamöter, huvudskyddsombud, regionala skyddsombud samt chefer/arbetsledning.

Innehåll: På alla arbetsplatser finns det kemikalier. Vissa är helt ofarliga medan andra kan vara direkt dödande. Vill du som fackligt skyddsombud veta mer om säker hantering av kemikalierna på just din arbetsplats är detta kursen för dig.

Att identifiera vilka kemikalier som finns på arbetsplatsen, och vilka risker dessa kan utgöra för den enskilde, ingår i uppdraget som fackligt skyddsombud. Inom vissa branscher är detta så klart viktigare än hos andra, helt beroende på verksamhet. Det är viktigt att arbeta systematiskt med säker kemikaliehantering, men hur? Under den här utbildningen får du alla verktyg du behöver för att kunna göra en handlingsplan utifrån analyser av den egna arbetsplatsens kemiska hälsorisker. Vi går igenom hur olika kemikalier påverkar oss och vilka skyddsåtgärder som krävs på arbetsplatsen vid hantering av dem. Allt för att skapa så säkra och trygga arbetsplatser som möjligt.

Kurslängd: 24 timmar fördelat på tre heldagar.

Ekonomi: Den anmäldas företag står för deltagaravgiften.

Intresseanmälan: Är du intresserad av att gå en arbetsmiljöutbildning, klicka här för att fylla i formuläret.
OBS. Nu kan du ansöka digitalt till de fackliga kurserna på Ädelfors folkhögskola. Gå till www.adelfors.nu. Du slipper all pappershantering, din ansökan går fram omedelbart och en bekräftelse skickas direkt till din mail. En digital ansökan är dessutom miljövänlig och säker.

Ledighet söks i enlighet med Förtroendemannalagen (FML) 6-7§§.