Fråga facket Fråga facket

Avtal för Bemanningsbranschen klart - Bra med stärkt likvärdighet, men fortfarande kliv kvar att ta

Kollektivavtal Avtalet ger stärkt fokus på likvärdighet för att anställa inom bemanning som för ordinarie personal. Arbetsmarknaden i Jönköpings och Kronobergs län har en hög andel bemanning och LO arbetar aktivt med att samordna förbunden lokalt i frågor som rör bemanning.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Lars Forsstedt

LOs bemanningsgrupp i Jönköping- och Kronobergs län har aktivt drivit frågor som ska göra det enklare att vara föräldrar och samtidigt jobba inom bemanning. De extrema kraven på tillgänglighet gör att många väljer bort branschen och det är inte hållbart över tid.

I överenskommelsen med arbetsgivarna ingår det att en arbetsgrupp ska titta vidare på hur arbetsmiljön ska stärkas.  Utöver löneökningar i nivå med övriga anställda innehåller avtalet en extra förstärkning av avsättning till pension.

-Vi ser det som en seger att vi tar steg för att stärka bemanningsanställdas situation på arbetsmarknaden. Men vi har fortfarande en lång väg kvar, särskilt när det gäller att kunna vara förälder och kunna jobba inom bemanning, säger Magnus Lagerqvist som samordnar LO-förbunden inom bemanningsfrågor i Jönköpings och Kronobergs län.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicki Stamblad
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.